D'on prové el nom de Wesselton?

D’on prové el nom de Wesselton?

La procedència del nom de Wesselton ve de molt temps enrere. El seu origen comença a Sud-àfrica on es troben els jaciments més importants d’extracció de pedres precioses i diamants.

El 1866 Erasmus Jacobs va trobar una petita pedra blanca a la vora del riu Orange, a la granja De Kalk, arrendada als griques, a prop de Hopetown. La pedra va resultar ser un diamant de 21,25 quirats (4,25 grams). El 1871 es va trobar als vessants de Colesberg kopje un diamant encara més gran, de 83,50 quirats (16,7 grams), que va conduir a la primera febre del diamant a la regió. Quan hi van arribar milers de miners, el turó va desaparèixer i el lloc que ocupava va ser conegut com The Big Hole (en anglès “el forat gran”).

El descobriment d’aquestes mines de diamants va ser en només 20 anys. La de Wesselton va ser descoberta l’any 1891, aquesta està situada en un radi de 6 km amb les mines de Dutoitspan, Bulfontein, De Beers i Kimberley (Big Hole) anomenades “Les cinc grans”. Actualment Dutoitspan, Bultfontein i Wesselton segueixen sent utilitzades per l’extracció de diamants.

La seva importància històrica ha estat molt superior a la importància de la seva producció, almenys si se’ls compara amb altres jaciments actuals, fins i tot tenint en compte el nombre de diamants de grans dimensions que han proporcionat els cinc jaciments junts.

Els colors dels diamants

Un fet diferenciador i de més importància dels diamants és el color. A l’Índia es classificaven en quatre categories que corresponen a les quatre castes socials que hi havia al país en aquell moment; la millor era la primera classificació del diamant pel seu grau d’incoloritat amb repercussió comercial, va tenir lloc després de les troballes dels importants jaciments de Sud-àfrica, en l’últim terç de segle passat.

Les primeres denominacions es van anar atorgant segons el tipus de diamants habitualment trobats en els jaciments, utilitzant el nom d’algunes mines per definir diferents qualitats de color: Jager (per la mina de Jagersfontin), River (per jaciments en lloc d’aigua), Wesselton, Kimberley, Premier, etc.

Els diamants de colors intensos (groc, taronja, marró, verd, blau, rosa, etc.) són extremadament rars. El comerç de joieria se centra gairebé exclusivament en el que es coneix com a «sèrie incolora», és a dir, diamants incolors o amb una lleugera coloració groga.

Top Wesselton en comparació amb Wesselton

El color d’un diamant es determina mitjançant una escala de colors. En el color blanc, per part seva, hi ha una gradació de tons blancs. La qualificació Top Wesselton (TW) s’atorga principalment a diamants blancs.

Només River és més pur
L’única categoria de color que és encara més pura i clara que Wesselton és el to de color River.
Les pedres precioses de qualitat River es trobaven principalment en els rius, la qual cosa va portar a la utilització del nom River (“riu” en anglès).

En l’escala de gradació de colors, Top Wesselton apareix immediatament després de River, que es denomina “blanc ultrafi” i per tant figura en el més alt de l’escala de colors. No obstant això, en general, el terme Top Wesselton només s’utilitza ocasionalment i principalment a nivell regional, per exemple a Escandinàvia.

Top Wesselton: qualificació F o G del GIA
En l’actualitat, per a descriure el color d’un diamant, s’empra la designació del GIA, que és reconeguda internacionalment. GIA són les sigles en anglès de l’Institut Gemològic d’Amèrica. Un diamant de color Top Wesselton correspon a la designació de la categoria F (blanc fi +) o G (blanc fi) del GIA.

Diferència entre Top Wesselton, Wesselton i River
Els anomenats “Termes Antics”, les denominacions de les gradacions de color, que en l’actualitat rarament s’utilitzen, subdivideixen el color d’un diamant en River (D,E segons el GIA), que denota el blanc més fi, que és molt rar i que és el color de diamant més car.

Després de la categoria més cara, trobem el to Top Wesselton (F,G segons el GIA), que a simple vista a penes es diferencia del River i que també és extremadament transparent i totalment incolor. Després d’aquesta categoria trobem la categoria de color Wesselton (H, segons el GIA), que és igualment incolora per als profans, però en els quals els professionals poden detectar una mínima quantitat de color. Aquests diamants continuen sent molt rars, i a més tenen una relació qualitat/preu molt atractiva.

Augment significatiu del groc en les qualitats Crystal a Yellow
Després de la gradació de color Wesselton trobem els tons que els profans continuaran qualificant com a blancs, però en els quals els professionals poden detectar una lleugera descoloració a simple vista. Els diamants d’aquesta gradació de color són els més utilitzats en la indústria de la joieria.

Els nivells de color Top Cape (L) i Cape (M,N) tenen un to groc visible, la qual cosa fa que els colors del diamant siguin visibles fins i tot després de la coloració. Els últims nivells de color a partir del blanc pur són Light Yellow (O-R) i Yellow (S-Z), que tenen un color groc evident i no són adequats com a pedres precioses.

Tancar

Wesselton | Joieria i Diamants

Diamants únics per moments únics. Peces d'elaboració pròpia de màxima qualitat, cuidades fins a l'últim detall, i les millors marques de joieria.

Tancar

Entrar

Tancar

Cistella (0)

Cart is empty No hi ha productes a la cistella.Idiomes


Hola, et podem ajudar?