GIA

La qualitat dels nostres diamants i les 4Cs

Cadascun dels nostres diamants té la seva pròpia història. Són peces úniques i amb un recorregut diferent, però sempre sinònims de qualitat.

Són tres els organismes de prestigi que s’encarreguen de garantir la màxima qualitat de les nostres pedres precioses: l’HRD Antwerp, l’IGI (International Gemological Institute) i, principalment, el laboratori GIA (Gemological Institute of America), màxima autoritat internacional en qualitat i autenticitat de diamants.

A més, els nostres diamants també compten amb el certificat del Procés Kimberley, establert per la ONU, que garanteix que les nostres peces no provenen de zones de guerra ni en conflicte.

El laboratori GIA certifica els diamants amb el sistema de les 4Cs, les quatre característiques compartides per tots els diamants i que permeten comparar-los i avaluar-los objectivament. Aquestes característiques o factors es coneixen així pels seus noms en anglès: Colour (color), Clarity (puresa), Cut (tall o forma) i Carat (pes o quirats).

  • El color, seguint l’escala establerta pel GIA, pot anar de la D (sense color) a la Z (llum groga o marró). Avui dia resulta estrany trobar diamants realment sense color, utilitzant-se per la joieria peces transparents amb tints de groc o marró.
  • La puresa, segons el GIA, inclou onze graus, compresos entre la perfecció i l’I3. Aquests graus classifiquen les característiques pròpies dels diamants, fruit de la seva formació en  condicions d’elevadíssimes temperatures i pressió.
  • La talla o forma afecta al rendiment de la llum, que influeix a la bellesa i aparença de la peça. Els diamants amb unes proporcions més fines, simetria i polit, optimitzen la seva interacció amb la llum, guanyant lluentor.
  • Respecte als quirats, un equival a 200 mil·ligrams de pes. Els diamants de menys d’un quirat es divideixen entre 100 punts.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada