El Procés de Kimberley i el comerç certificat de diamants

Diamants procedents de zones lliures de conflictes – El Procés Kimberley i el comerç certificat de diamants

Des de Wesselton ens hem compromès a vendre únicament diamants procedents de fonts lliures de conflictes. Sempre hem insistit que els nostres proveïdors també demostrin l’origen de tots els diamants i que els comprin exclusivament de regions lliures de conflictes.

 

Impacte del Procés de Kimberley en el comerç de diamants

Amb el Procés de Kimberley, que es va posar en marxa el maig de 2000, es busca posar fi a el comerç de diamants conflictius mitjançant l’emissió de certificats d’origen controlats per l’Estat. Aquests diamants conflictius (també coneguts com “diamants de sang”) són diamants (en brut) amb la venda es financen conflictes armats.

En l’actualitat, en el Procés de Kimberley 54 participants representant a un total de 80 Estats es comprometen a permetre que només els
diamants certificats com no provinents de zones de conflicte entrin en el comerç legal. Els Estats membres de la UE participen en el Procés
de Kimbery a través d’aquesta organització. La indústria del diamant i diferents ONG (organitzacions no governamentals) també estan
representades en el Procés de Kimberley. La presidència dels Estats participants varia anualment.

 

¿Com s’implementa el Procés de Kimberley?

Per poder participar en el Procés de Kimberley, els països han de complir uns requisits mínims (els anomenats “minimum requirements”).

Entre aquests requisits es troba la implementació dels reglaments de el Procés de Kimberley en la legislació nacional i la creació d’autoritats de control. Entre altres coses, aquestes han de realitzar controls en la importació, l’exportació i el subministrament de diamants. A més, els Estats participants es comprometen a proporcionar dades estadístiques al Procés de Kimberley.

El comerç de diamants en brut pot tenir lloc únicament entre Estats participants i de conformitat amb el sistema de certificació d’aquesta. Per exemple, els enviaments de diamants en brut han d’anar acompanyats d’un certificat vàlid amb el qual s’acrediti que procedeixen de zones lliures de conflictes.
 

La promesa d’origen Wesselton

  1. Venem exclusivament diamants de zones lliures de conflictes.
  2. En l’anomenat “sistema de garanties”, els nostres proveïdors estan obligats a demostrar l’origen de tots els diamants utilitzats.
  3. Secundem fermament el Procés de Kimberly, establert per la indústria del diamant per a aturar el comerç de diamants provinents de regions de conflictes. Gràcies a aquest estàndard, en l’actualitat el 99% dels diamants que es comercien provenien de fonts ètiques.
  4. Els diamants extrets de manera justa creen llocs de treball. Més de deu milions de persones a tot el món han trobat un lloc de treball en la mineria, el refinament i el comerç de diamants. A Àfrica s’han pogut construir escoles, infraestructures i hospitals finançats amb els diners obtinguts en la indústria dels diamants. A l’hora de seleccionar els nostres proveïdors, prestem molta atenció a aquests factors socials.

 

Així funciona el comerç amb diamants de fonts ètiques

Segons el tractat de Kimberley, els diamants conflictius són diamants que han estat extrets de manera il·legal i la venda serveix per finançar guerres civils i altres conflictes violents. En l’actualitat s’està debatent si aquesta definició ha de ser ampliada pel que fa a les violacions de drets humans per tal que tingui un efecte més durader.

El nombre de diamants extrets il·legalment ha estat en creixement constant fins que es va firmar el 2002 l’Acord de Kimberly. En els anys 90 del segle passat, fins al 4% dels diamants comercialitzats a tot el món eren diamants conflictius, amb els quals diferents grups armats finançaven les seves sagnants accions.

Moltes veus en la indústria del diamant reclamen actuar i posar fi de manera immediata i definitiva al comerç del diamants provinents d’aquests llocs. A part de tractar-se de motius ètics i morals, també es tracta de motius comercials. Nombrosos governs a tot el món es van sumar a les demandes de la indústria del diamant i finalment, el 5 de novembre de 2002, es va procedir a la ratificació de l’Acord de Kimberly.

A dia d’avui, 54 països (amb la Unió Europea representant a tots els seus Estats membres) i tots els països africans productors de diamants s’han compromès oficialment amb el Procés de Kimberley. El compliment dels criteris d’ell mateix és controlat per les Nacions Unides i implementat conjuntament pels diferents governs, les ONG i pròpia la indústria de el diamant.

 


 

Comerç només amb el certificat d’origen
Els diamants en brut que es comercialitzen a través de les fronteres de diferents països s’han de transportar en contenidors a prova de manipulacions i anar acompanyats d’un certificat d’origen expedit pel govern de país en qüestió. Així mateix, només poden ser subministrats a països que hagin signat l’Acord de Kimberley. El subministrament a països, sense un certificat vàlid, que hagin ratificat l’Acord de Kimberley està prohibit. Els Estats participants també estan obligats a dur a terme controls al país amb el fi d’impedir qualsevol comerç il·legal que tingui lloc dins de les seves fronteres.

A més, l’anomenat “Sistema de garanties” estableix que cada proveïdor ha de proporcionar al receptor una prova escrita que els diamants subministrats provenen de fonts ètiques i lliures de conflictes.

Els fabricants estan en contacte de forma activa amb tots els comerciants de diamants involucrats. D’aquesta manera, podem garantir que les regles de l’Acord de Kimberley siguin completes i que només venguem productes ètics i que no provinguin de zones en conflicte.

En l’actualitat, més del 99% dels diamants que es comercien a tot el món provenen de fonts ètiques. Totes les parts implicades treballen intensament perquè en el futur tots els diamants en el mercat s’ajustin a aquestes normes.

 

A Wesselton només oferim diamants ètics
Nosaltres i els nostres fabricants, estem en contacte de manera activa amb tots els comerciants de diamants involucrats. D’aquesta manera, podem garantir que les regles de l’Acord de Kimberley siguin complertes i que només venguem productes ètics i que no provinguin de zones en conflicte.

En l’actualitat, més del 99% dels diamants que es comercien a tot el món provenen de fonts ètiques. Totes les parts implicades treballen intensament perquè en el futur tots els diamants en el mercat s’ajustin a aquestes normes.

En participar en el Sistema de les Garanties, podem garantir a tots els nostres clients que en la nostra gamma només trobaran productes amb diamants impecables.

 

Acord de Kimberley: una cadena de valor sense fissures, contra el treball infantil i l’explotació

Les dues grans empreses en la indústria del diamant, De Beers i Alrosa, extreuen més del 75% de tots els diamants en brut del món.

Aproximadament 150 socis comercials i empreses mineres – talladors i comerciants de diamants (que es coneixen com a “sightholder” en anglès) – processen i venen els diamants, entre d’altres per exemple a la nostra manufactura. Aquí s’elaboren les joies i finalment es venen a joiers o als clients.

En el marc de l’anomenat Acord de Kimberley, totes les empreses involucrades s’han compromès a documentar el trajecte de cada pedra preciosa de principi a fi, per mitjà d’estàndards i certificats d’origen internacionals. Dins d’aquesta cadena de valor no hi ha lloc per al treball infantil o l’explotació.

 
El Procés de Kimberley i el comerç certificat de diamants
 

Com s’està desenvolupant actualment el Procés de Kimberley?

Gràcies a les estrictes directrius i a les mesures de vigilància adoptades pels participants, s’han aconseguit importants millores en el compliment dels reglaments en diferents zones d’extracció de diamants. En l’actualitat, alguns països en els quals s’extreuen diamants no compleixen els requisits necessaris i no tenen permès exportar diamants en brut fins a nou avís. Altres objectius del Procés de Kimberley són millorar la transparència en la producció, regula la mineria i el comerç, prevenir el comerç il·legal i donar suport als treballadors de les mines.

Tancar

Wesselton | Joieria i Diamants

Diamants únics per moments únics. Peces d'elaboració pròpia de màxima qualitat, cuidades fins a l'últim detall, i les millors marques de joieria.

Tancar

Entrar

Tancar

Cistella (0)

Cart is empty No hi ha productes a la cistella.Idiomes


Hola, et podem ajudar?